Dobrodošli, prijava ali registracija
Košarica:
0,00 €
Calista new
seafloor
ORUSA
fisherman
vanfook
95

Morski ribolov

Morski ribolov je vznemirljiva in sproščujoča dejavnost, ki se številnim ribičem zdi edinstvena v primerjavi s sladkovodnim ribolovom. Na morju boste tako lovili nove vrste, ki so lahko večje in zahtevnejše.

Ocean in ribe v njem se zelo razlikujejo od tistih, ki jih boste našli v jezerih, potokih in ribnikih. Preden se s čolnom odpravite na morje, pa si vzemite nekaj časa in spoznajte vse prednosti morskega ribolova, da bo vaš dan na vodi maksimalno uspešen!

Zaradi različnih vrst morskih rib ter številnih nasvetov in tehnik za morski ribolov, ki jih je mogoče uporabiti je lahko učenje vseh trikov, ko gre za morske ribe pravi izziv!

Morski ribolov zahteva nekoliko drugačno opremo od tiste, ki se uporablja za sladkovodni ribolov. Sol lahko namreč povzroči veliko škodo, zato nujno uporabljajte opremo za slano vodo.

Izbira prave opreme za morski ribolov ni ravno lahka naloga, vendar je za začetnika pomembo vedeti, kjer začeti – pri Monster Bite-u!

Razmislite o svojih željah, preučite različne lastnosti izdelkov in izberite tisto opremo ter dodatke, ki vam najbolj ustrezajo.

Osnove morskega ribolova

Morski ribolov je precej posplošen izraz, ki se uporablja v vezi s katero koli metodo ribolova v morju. Ne glede na to ali ste izkušen ribič, ki išče drugačen način doživljanja tega športa ali ribič začetnik, ki se uči kako loviti morske ribe – si preberite Monster Bite nasvete in izvedite nekaj novega o osnovah morskega ribolova.

Ne pozabite, da se vrste ribiškega pribora in pripomočkov, ki se uporabljajo za ribolov v slani vodi, precej razlikujejo glede na vrsto in posebne ribolovne tehnike.

Vrste morskega ribolova

Ko gre za morski ribolov, res ne zmanjka destinacij med katerimi lahko izbirate. Lahko greste loviti ribe na bližnjo plažo, s pomola ali pa se odpravite na odprt ocean s kajakom, kanujem ali čolnom. Dokler v oceanu uporabljate morsko ribiško opremo ste na pravi poti! Izbira, kje loviti ribe je odvisna od osebnih preferenc in rib, ki jih želite ujeti.

Osnovni nasveti za morski ribolov

  • Prepričajte se, da imate veljavno dovoljenje za morski ribolov
  • Pri načrtovanju ribolova preverite razmere lokalnega plimovanja. Eden najpomembnejših nasvetov za obalni ribolov je načrtovanje na podlagi plimovanja
  • Izberite pravo kombinacijo palice in koluta
  • Uporabite žive, naravne in svoje najljubše ribiške vabe. Naravne vabe kot so kozice, ponujajo najboljšo priložnost za odličen ribolov
  • Žive vabe nujno hranite v pokritem vedru. Za začetek razmislite o ribolovu s pomola. Pomoli so odlična mesta za pridobivanje izkušenj za morski ribolov.

 

Naučiti se loviti morske ribe je res prava pustolovščina. Številne vrste rib so lahko res velike in zahtevne. Od plitvih gladin do globoko oceanskega ribolova – ribiči v morski vodi lovijo vse!

Nasveti za začetnike

Lokacija in oprema se lahko močno razlikujete glede na mesto ribolova. Da se ne boste zanašali samo na lokalno znanje smo za vas pripravili nekaj koristnih priporočil za začetek.

Primerna oprema

Začetek morskega ribolova je zelo podoben sladkovodnemu ribolovu, vendar obstaja veliko več vrst rib. Dobra ribiška palica za vijačneje na morju za začetnike je dolga 2.7 metra, je srednje težka in ima izmetne moči 10-40g. Za večje ribe v morski vodi je včasih potrebna nekoliko težja oprema in močnejše vrvice, ki začetnikom pri morskem ribolovu nudi malo dodatne pomoči.

Najbolj primerna vaba za morski ribolov

Izbira dobrih vab za morski ribolov ponuja skoraj neskončne možnosti. Dobra izbira so lahko vabe, kot so npr. sardoni, kozice in školjke. Preverite pestro ponudbo v naši spletni trgovini ali pa se oglasite osebno, kjer smo vam na voljo za kakršenkoli nasvet glede vab.

Pomoli so odličen kraj za začetnike

Pomol je odlična ideja, da navdušite vaše otroke, da se tudi oni preizkusijo v morskem ribolovu. Ko jih peljete na ribolov, uporabiti primerne palice za začetnike, ki niso preveč zahtevne.

Predvsem pa se zabavajte in spoštujte naravne vire!

Ohranjanje in spoštovanje naravnih virov je zelo pomembno. Nikoli ne puščajte za sabo plastičnih posod ali smeti. Upoštevajte tudi državne predpise za morski ribolov. Če se odločite, da boste svoj ulov obdržali, se prepričajte, da se držite omejitve velikosti in količine. Predvsem pa se zabavajte in izkoristite svoj čas!

Vse za morski ribolov na Monster Bite-u!

Ne glede na to ali ste začetnik ali pa že pravi poznavalec morskih voda, boste pri nas našli vse kar potrebujete za najboljši morski ribolov!

Na voljo imamo najrazličnejše ribiške palice, lakse in vrvice, vabe, svince in uteži ter razne dodatke za popoln ribolov.

Preglejte našo spletno stran in poiščite najbolj primerno opremo zase. Na voljo imamo najrazličnejše kvalitetne blagovne znamke. Za nasvete smo na voljo tudi na telefonski številki: +386 40 840 889, lahko pa nas obiščete tudi v naši fizični trgovini na: Slamnikarska cesta 1a, 1230 Domžale, kjer vam bomo z veseljem svetovali.