Bienvenu, connexion ou alors S\'inscrire
Chariot:
0,00 €

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Monster Bite spletne trgovine
 

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovalnega mesta monster-bite.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), ), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje s priporočili GZS . Spletna trgovina monster-bite.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga samostojno podjetje Mign d.o.o., Slamnikarska cesta 1a, 1230 Domžale. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.
 

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka in
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Postopek nakupa in tehnični postopki za sklenitev pogodbe
Uporabnik izbere izdelek ga doda v košarico, pri tem mu stran pokaže obvestilo, da je bil izdelek dodan v košarico. V kolikor bi želel še kaj dodati, lahko pritisne gumb Zapri , kjer ponovi prvi korak. Ko ima vse izdelke izbrane ima v košarici možnost spremembe količin, ki jih spreminja z gumbom + ali -, z križcem pa lahko izbrani artikel odstrani.
Za dokončanje nakupa se lahko uporabnik bodisi prijavi/registrira v našo spletno trgovino, ali pa izpolni obrazec »NASLOV ZA DOSTAVO« pod točko dve v košarici.
Če izberete registracijo bo potrebno vnesti naslednje podatke:
• Ime
• Priimek,
• Elektronski naslov,
• Telefonska številka,
• Naslov,
• Mesto,
• Poštna številka,
• Država,
• Davčna številka (opcijsko)
• Naziv podjetja (opcijsko)
• Vpis gesla


Z registracijo uporabnik dobi svoj profil s katerim lažje in enostavneje opravlja nakupe.
Naslednji korak je 3. NAČIN PLAČILA, kjer izbere enega izmed načinov plačila; plačilo po predračunu, plačilo preko Paypal, plačilo s plačilno kartico ali plačilo po povzetju.
Naslednji korak je 4. NAČIN DOSTAVe, kjer izbere način dostave, izbere lahko dostavo na dom ali osebni prevzem.
Na dnu strani si nato lahko uporabnik še enkrat ogleda vsebino naročila, vse posamezne zneske, količine in strošek dostave ter na koncu celokupni znesek za plačilo z vsemi vštetimi stroški.
Če je zadovoljen klikne zaključi nakup s plačilom, v nasprotnem primeru se lahko pomakne nazaj po strani navzgor kjer lahko še vedno popravi kar želi.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne monster-bite.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med podjetjem in kupcem. Z izpolnitvijo osebnih podatkov spletna prodajalna samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …). S tem je naročilo potrjeno in pogodba med kupcem in prodajalcem sklenjena, izdelki bodo poslani na kupčev naslov v najkrajšem možnem roku (cca 2-3 delovna dni). V primeru daljšega dobavnega roka podjetje stranko obvesti o dobavnem roku po elektronski pošti ali po telefonu.


Kupoprodajna pogodba med podjetjem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko podjetje potrdi naročilo in se zaveže, da bo poravnal blago v različnih oblikah plačevanja. (po prevzemu, TRR,...). Kupec takoj ob potrditvi naročila prejme elektronsko sporočilo, ki vsebuje vse podatke o naročniku in podjetju ter izbrano blago. (Kaj, količino,...)
Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje kot za kupca. Vsa naročila (pogodbe) so na razpolago v fizični oz. elektronski obliki v trgovini in se jih lahko na njegovo željo kupcu tudi pošlje.
Račun prejme kupec ob dostavi izdelkov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila
Na dnu strani si lahko pod točko POVZTEKTEK NAROČILA nato lahko uporabnik še enkrat ogleda vsebino naročila, vse posamezne zneske artiklov, količine alrtiklov in strošek dostave ter na koncu celokupni znesek za plačilo z vsemi vštetimi stroški.
Če je zadovoljen klikne zaključi nakup in s tem potrdi naročilo, v nasprotnem primeru se lahko pomakne nazaj po strani navzgor kjer lahko še vedno popravi kar želi.
 

Načini plačila in plačilo
Podjetje omogoča naslednje načine plačila:
• z gotovino ali kartico ob dostavi ponudnika dostave GLS
• po predračunu na račun podjetja MIGN d.o.o.,
• preko sistema PayPal na račun podjetja MIGN d.o.o.
• Plačilo s plačilno kartico direktno v spletni trgovini
• Ob osebnem prevzemu na lokaciji MIGN d.o.o. Slamnikarska cesta 1a, 1230 Domžale

Plačilo po povzetju
Pri načinu plačila po povzetju se k znesku naročila prišteje še strošek povzetja v višini 1 eur, ne glede na višino zneska nakupa.

Plačilo preko sistema PayPal
Pri načinu plačila preko sistema PayPal se na znesek naročila avtomatsko obračuna tudi 3% provizija za PayPal transakcijo.

Cene
Vse cene vsebujejo DDV, in so izražene v Evrih (€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).
 

Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Če ima izdelek priložen garancijski list, lahko garancijo uveljavljate neposredno pri podjetju.
Prostovoljne garancije ne nudimo

Dobava / dobavni rok

Naročeno blago, ki je na zalogi, je razen v primeru višje sile dostavljeno v roku 3-5 delovnih dni po prejemu naročila. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 delovnih dni po prejemu naročila. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.


Dostava po Sloveniji:
Blago naročeno v spletnem nakupovalnem mestu, dostavljamo s pogodbenim partnerjem GLS. Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga v prodajalni Monster Bite, Slamnikarska cesta 1a, 1230 Domžale. V primeru, da je prišlo do poškodbe blaga med prevozom se obrnite na podjetje, ki bo odpravilo nastali problem v najkrajšem možnem času tako, da boste prejeli brezhiben izdelek.
Stroški dostave: če je nakup za dostavo v Sloveniji v vrednosti nad 50.00€ nastale stroške dostave (do skupne teže max. 20kg) krije podjetje, za vse ostale nakupe do vrednosti 50.00€ pa znašajo stroški pošiljanja po Sloveniji 4.00€. Pri načinu plačila "po povzetju" se dodatno zaračuna še 1€ za storitev povzetja.
Paketi se dostavljajo na željen naslov, ki se navede v postopku naročila. V slučaju, da si stranka želi spremembo dostave tik pred dostavo, pa se o tem lahko dogovori z dostavno službo GLS
Pakete je možno plačati ob dostavi po naslednjih pogojih:
GLS: Gotovina ali kartice na mestu dostave ali na paketomatih, ki so označeni na strani: https://gls-group.eu/SI/sl/home
Kupec lahko pričakuje naročeno blago v najkasneje v 2-3 delovnih dneh po oddaji spletnega naročila. Rok iz prejšnje povedi se lahko podaljša zaradi ravnanj dostavne službe, na katere podjetje nima vpliva.

POZOR: V primeru načina plačila s PayPal smo naročeno blago dolžni poslati na naslov ki ga vidimo v PayPal transakciji.
 

Dostava v tujino
Blago naročeno v spletnem nakupovalnem mestu, dostavljamo v tujini s pogodbenimi partnerji GLS, UPS in Pošta Slovenije. Katero dostavno službo uporabljamo za katero državo je razvidno iz spodnje razpredelnice. Podjetje si pridržuje pravico da kadarkoli spremni dostavno službo za posamezno državo.
Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga v prodajalni Monster Bite, Slamnikarska cesta 1a, 1230 Domžale. V primeru, da je prišlo do poškodbe blaga med prevozom se obrnite na podjetje, ki bo odpravilo nastali problem v najkrajšem možnem času tako, da boste prejeli brezhiben izdelek.

Za stranke iz Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Češke je možna tudi dostava po povzetju. Stroški dostave so navedeni v razpredelnici spodaj, dodatno pa se zaračuna še 1€ za storitev povzetja.

Za stranke iz UK: zaradi brexita ki se je zgodil v začetku 2021 morajo stranke, ki naročajo iz UK za naročene artikle v svoji državi plačati tudi uvozne dajatve

POZOR: V primeru načina plačila s PayPal smo naročeno blago dolžni poslati na naslov ki ga vidimo v PayPal transakciji.


Cene pošiljanja paketov tujino so navedene v spodnji razpredelnici.

 

Država Cena dostave Brezplačna dostava nad Kurirska služba Obrazložitve
Avstrija 10.00€ 200.00€ GLS  
Bosna in Hercegovina 15.00€ ni možo Pošta Slovenije  
Belgija 15.00€ 200.00€ GLS  
Bulgarija 20.00€ 200.00€ GLS  
Švica 50.00€ 500.00€ UPS  
Češka Republika 10.00€ 200.00€ GLS  
Nemčija 10.00€ 200.00€ GLS  
Danska 15.00€ 200.00€ GLS  
Estonija 15.00 200.00€ GLS  
Španija 20.00€ 200.00€ GLS Cena pošiljanja za kontinentalno španijo in Balearske otoke
Finska 20.00€ 200.00€ GLS  
Francija 15.00€ 200.00€ GLS prekomorski teritoriji izključeni
Grčija 20.00€ 200.00€ GLS Za pakete do 5kg teže
Hrvaška 10.00€ 100.00€ GLS  
Madžarska 10.00€ 200.00€ GLS  
Izrael 100.00€ ni možno UPS  
Irska 15.00€ 200.00€ GLS  
Italija 10.00€ 150.00€ GLS  
Lithuania 15.00€ 200.00€ GLS  
Latvia 15.00€ 200.0€ GLS  
Luxembourg 10.00€ 200.00€ GLS  
Črna Gora 15.00€ ni možno Pošta Slovenije  
Malta 50.00€ ni možno UPS Za manjše izdelke kot so jigi in vabe, za večje izdelke (npr. palice, role) lahko nastanjeo dodatni stroški
Nizozemska 10.00€ 200.00€ GLS  
Norveška 25.00€ 200.00€ GLS  
Poljska 15.00€ 200.00€ GLS  
Portugalska 15.00€ 200.00€ GLS  
Romunija 15.00€ 200.00€ GLS  
Srbija 25.00€ ni možno Pošta Slovenije  
Rusija 50.00€ ni možno UPS do 5kg, za večje stvari lahko nastanejo dodatni stroški
Slovenia 4.00€ 50€ GLS  
Slovaška 10.00€ 200.00€ GLS  
Švedska 15.00€ 200.00€ GLS  
Turčija 50.00€ ni možno UPS  
Združeno Kraljestvo 50.00€ ni možno UPS  
ZDA 100.00€ ni možno UPS  za kontientalno ZDA
Gibraltar 80.00€ ni možno UPS  

 

V primeru dodatnih stroškov zaradi presežene teže paketa ali večjih dimenzij podjetje o nastalih stroških najprej obvesti kupca.


Cenik dostave glede na izbrano državo dostave je točno označen tudi v košarici nakupovanja.
V primeru pošiljanja in v kolikor pošiljka ni uspešno dostavljena (zavrnitev, ne prevzem pošiljke) in o tem podjetje ni obveščeno pravočasno (1 dan), vse nastale stroške transporta in pakiranja krije kupec. Ti stroški znašajo 20€ in pokrivajo stroške dostave in pakiranja. Odpoved se lahko sporoči v roku 24 ur na: [email protected], ali na brezplačno telefonsko št.: 040-840-889

Pravica do zasebnosti
Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani monster-bite.com, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Varovanje podatkov: Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatki uporabnikov našega spletnega nakupovalnega mesta v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Arhiviranje pogodb
Pogodba, ki jo skleneta podjetje in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju MIGN d.o.o. Predračun ali pogodbo pošljemo v skladu z željami kupca po elektronski pošti ali po navadni pošti v kolikor to želi.
Registrirani uporabniki strani lahko sklenjene pogodbe (račune) za nazaj vidijo v svojem uporabniškem profilu, ne registiranim uporabnikom pa je na voljo na zgoraj navedene načine.

Reklamacija in informacije
Če ima izdelek priložen garancijski list, lahko garancijo uveljavljate neposredno pri podjetju Garancija se uveljavlja v skladu z zakonom in pod pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu. Izdelku nujno priložite kopijo računa in zapisnik o okvari oz. nedelovanju artikla.
Prostovoljne garancije ne nudimo


Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.


Pritožbe in spori
Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek elektronskega naslova [email protected] in se mora obravnavati zaupno. Podjetje mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Podjetje se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se podjetje prizadeva za sporazumno reševanje morebitnih sporov.
Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila
Kontakt
email: [email protected]
Brezplačni telefon: 040-840-889

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe sklenjene na daljavo
Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:
Kupec lahko v 14 dneh od prejema blaga, obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe (43č. in 43d. člen ZVPot). V primeru odstopa od pogodbe, pred izročitvijo blaga, prodajalec vrne kupnino v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu od pogodbe, ter kupec nima s tem dodatnih stroškov. V primeru odstopa od pogodbe, ko je bilo blago že odposlano po pošti oziroma ga je kupec že prejel, prodajalec vrne kupnino v roku roku 14 dni od dneva, ko je bilo blago vrnjeno prodajalcu.
Kupec sam nosi celotne stroške pošiljanja in vračila blaga.
Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je odprl embalažo ali drugače vplival na zmanjšanje vrednosti blaga, pa to ni bilo nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Blaga, ki ima rok trajanja zaradi pokvarljivosti (hrana, drugo) ni mogoče vrniti, če kupec odpre embalažo. O odstopu od pogodbe kupec obvesti prodajalca na obrazcu na, na tej povezavi.
OBRAZEC O ODSTOPU OD POGODBE (prenos obrazca)


O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: [email protected].
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.
V primeru pošiljanja in v kolikor pošiljka ni uspešno dostavljena (zavrnitev, ne prevzem pošiljke) in o te podjetje ni obveščeno pravočasno (1 dan), vse nastale stroške transporta in pakiranja krije kupec. Ti stroški znašajo 20€. Odpoved se lahko sporoči v roku 24 ur na: [email protected], ali na brezplačno telefonsko št.: 01/729-22-33.

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake v skladu s 37.in 37a,b,c,č členom Zvpot:

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:
• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
• če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
• če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
 

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
 

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.
 

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
 

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Kako se stvarno napako uveljavi?


Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.
 

Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS)
Podjetje MIGN d.o.o. ne priznava nobenega izvensodnega procesa iz izvensodnega reševanja potrošniških postopkov po členu 32 čl.ZisRPS.
Povezava do evropske spletne strani za spletno reševanje potrošniških sporov:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL